JCA dekok
Image default
Tuin en buitenleven

Onze tuinen en de verschillende vogels

De een ziet het als ongedierte en de ander houdt er zielsveel veel van. Vogels zijn vaak een grote aanwinst voor onze tuinen. In de zomer kunnen ze je tuin beschermen tegen allerlei dieren en insecten die het gemunt hebben op je planten en bloemen. Door een diervriendelijke tuin te maken kan je deze mooie vogels vaker in je tuin zien. De vogels helpen ons met onze tuinen, maar wij kunnen hun ook nog helpen door bijvoorbeeld vogelvoer te kopen. Onze vliegende vrienden hebben het soms erg zwaar als het op voer vinden komt. We kunnen ze helpen door bijvoorbeeld vogelvoer klaar te leggen en vogel slingers op te hangen. Hieronder kan je hier meer over lezen.

Een diervriendelijke tuin

We kunnen onze tuinen ook erg diervriendelijke maken. We kunnen dus vogelvoer klaar leggen, maar we kunnen ook bepaalde planten neerzetten. Bloemen en struiken kunnen ook veel bijen en vlinders voorzien van eten. Bijen komen je bloemen bestuiven en nemen nectar meer om honig te maken. Zij zorgen ervoor dat je tuin echt tot leven komt en dit ga je ook merken. De zomer staat sowieso in het teken van leven. Dit zien we ook in onze mensenwereld terug, maar vooral ook in de natuur.

Variatie in vogelvoer

We kunnen ook vogels helpen in de wintermaanden. Veel vogels trekken in de maanden naar het zuiden, maar sommige soorten blijven in ons land. De vogels die hier blijven hebben het soms erg moeilijk met het vinden van voer. Door vogelvoer te kopen kunnen we ze een handje helpen. Vogelvoer kan je in verschillende soorten kopen. Zo kan je ervoor kiezen om een mix te kopen, of alleen zaden, fruit of pinda’s. De vogels zullen erg blij zijn dat je ze helpt in de moeilijke wintermaanden.

https://vogelvoerkopen.nl/