Nieuwe trap moet samenhang hebben met de rest van het huis

Jcadekok

Nieuwe trap moet samenhang hebben met de rest van het huis

 

Als je gaat verbouwen in je nieuwe huis, of je huidige huis die een opknapbeurt wel kan gebruiken, gaat er vaak veel moeite en tijd in zitten. Ook veel geld. Misschien neem je wel een hele nieuwe keuken of badkamer, maar je kan ook je trap vernieuwen. Er zitten soms meer onderdelen aan een trap dan je je realiseert. Naast de trap zelf heb je namelijk ook een trapleuning. Deze zijn ook weer opgebouwd uit de leuning zelf en ankerpunten die de muur in gaan. Voor alles kan je terecht bij  verschillende soorten trappen winkels.

Wil je gewoon iets vervangen? Dat kan. Er zijn heel wat trap onderdelen die aan vervangen toe kunnen zijn. Denk dan aan leuningdragers, een leuning van kunststof of hout, muurbevestigingen en anti slip strippen. Dan moet je ook denken aan de kleur en materiaal. Zoals eerder beschreven kan je bijvoorbeeld kiezen tussen kunststof en hout, maar ijzer is ook nog gewoon mogelijk. Ook de vorm van de trapleuning kan verschillen. Je heb rond met een plat einde, maar ook rond met ronde eindes. Ook heb je trapleuningen met een vierkante of rechthoekige vorm. Je moet dan goed gaan kijken naar de rest van de inrichting van het huis, want je wil wel dat de trap en de rest van je huis een soort samenhang hebben.

Een andere optie voor een trap is een balustrade. Deze soort trap is eigenlijk al best oud en wordt redelijk veel gebruikt in wat oudere (heren) huizen. Ze zijn van hout het mooist, maar ook deze zijn in meerdere soorten materialen beschikbaar.

Bij sommige trap bedrijven kan je zelf je trap of balustrade samenstellen. Als je niet een hele nieuwe trap wil, kan je ook losse onderdelen laten bezorgen die je zelf gemakkelijk kan installeren of gemakkelijk kan laten installeren. Als je hulp nodig heb kan je altijd iemand bellen of even gebruikershandleidingen opzoeken. Simpel als dat.

https://www.lamiwood.nl/