JCA dekok
Image default
Woningen

Leefklimaat verbeteren in huis

Wie op zoek is naar een manier om de leefbaarheid in huis te verbeteren zal uitkomen bij een wtw unit. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om lucht te recirculeren in een gesloten ruimte, waarbij de warmte uit de afgevoerde lucht wordt hergebruikt. Met behulp van dit systeem kunnen energiebesparing en comfortverbetering worden bereikt door hetzelfde volume warme lucht meerdere keren te recyclen. 

Deze units zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met diverse capaciteiten. De meest voorkomende types zijn gesloten- en open units. Hierbij zorgt het eerste ervoor dat het eerste systeem lucht uit de ruimte door middel van filters en ventilatoren recirculeert terwijl het laatstgenoemde systeem verse lucht aanvoert in plaats daarvan.

 

Het vinden van de juiste unit

De warmteterugwinunit bevat meestal een filter dat stof, pollen, allergenen en andere verontreinigingen uit de lucht filtert die wordt hergebruikt. Daarnaast bevatten sommige systemen ook een luchtvochtigheidssensor die de relatieve vochtigheidsgraad van de ruimte meet, zodat er automatisch wordt gereguleerd om het comfort te verhogen. Het is belangrijk dat wtw-units regelmatig worden onderhouden en schoongemaakt om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven functioneren en energieverbruik kunnen reduceren. Dit kan door filters te vervangen, ventilatoren en motoren te inspecteren, luchtlekken te detecteren en de unit schoon te maken.

Bij 123installatiematerialen.nl vind je diverse exemplaren die je direct kunt bestellen. Daarnaast zijn de kosten ook zeer aantrekkelijk en kunnen zij veelal uit voorraad leveren. Wil jij graag meer informatie weten omtrent de mogelijkheden van deze unit? Kies er dan voor om de bovenstaande website te bekijken!