JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de perfecte koffiemok?

Cappuccino wordt bereid met een enkele espresso-opname en gestoomde melkschuim in gelijke delen. WBC-normen stellen dat een beker met handvat van 150 tot 200 ml moet worden gebruikt voor de juiste presentatie van een cappuccino-drank.

Om de juiste esthetiek in acht te nemen, moet het volume van de drank en het kopje overeenkomen. Net als bij espressokopjes, en om dezelfde redenen, zijn de meeste cappuccino-bekers smaller aan de onderkant en breder aan de rand. Bij cappuccinokopjes hoort altijd bijpassende schoteltjes.

Als u deze maatbeker gebruikt, krijgt u de juiste koepelvorm van de schuimlaag op de drank. Dat maakt allemaal deel uit van de esthetische charme en traditie van een cappuccino.

Een café latte moet worden geserveerd in een brede komvormige kop met een inhoud van 11 tot 15 ounces. Het kopvolume en de inhoud moeten gelijk zijn; met andere woorden, de beker moet tot aan de rand gevuld zijn.

Het idee achter de brede bekervorm is om het voor een barista gemakkelijker te maken om gestoomde melk over de espresso te schenken om latte art te creëren .

MOK

Een goede ouderwetse koffiemok moet een capaciteit hebben van tussen de 10 en 16 ons. Afgezien van espresso, latte en cappuccino, kun je vrijwel freestyle gaan met je mok; overgieten, Franse pers … enz.

GROOTTE EN VOLUME

We hebben dit al een beetje aangeroerd. Maar voor degenen met korte herinneringen of die meteen naar de kopersgids zijn overgeslagen; het bekervolume moet tussen de 5 en 6-ounces zijn en de drank moet de beker vullen met een mooi koepelvormig schuim aan de bovenkant.

 

VORM

De vorm heeft wel zijn plaats bij het kiezen van een cappuccinokop, althans volgens zowel de WBC als het Istituto Nazionale Espresso Italiano . Ja echt. Dat hebben we niet alleen verzonnen; het bestaat.

Beide eerbiedwaardige barista-lichamen beweren dat de ideale cappuccino-kop:

  • Gemaakt zijn van porselein
  • Wees dikwandig
  • Een smalle, elliptische basis hebben
  • Zorg voor een grote bovenkant met een dunne rand

Ook moet de onderkant van de beker dikker worden gemaakt dan de rest van het vat om de warmte beter vast te houden.

THERMISCHE ISOLATIE

Het kiezen van een cappuccinokop met een goede thermische isolatie is cruciaal. Niemand wil immers een drank die snel lauw wordt.

Het beste materiaal voor goed geïsoleerde cappuccinokopjes is bone china porselein. Steengoed is ook goed, zolang het maar van goede kwaliteit is, zoals Le Creuset. Glas ziet er erg sexy en eigentijds uit, vooral als je goed bent in het in lagen aanbrengen van je drankjes. Zorg er wel voor dat u een dubbelwandig ontwerp kiest dat is gemaakt van borosilicaatglas voor de beste warmtebehoud en sterkte.

EN DE ESTHETIEK …

Ze zeggen dat het belangrijkste aan hoe iets eruitziet, is dat het uiterlijk ‘bij de drager moet passen, niet bij de starer’. Dat is waar. De traditionele cappuccino-kop is echter altijd helderwit. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Glas, gekleurd porselein of gekleurd geglazuurd steengoed; het is al goed. Kies gewoon je favoriet!

De meeste cappuccinokopjes hebben handvatten. Handgrepen zijn ook traditioneel en praktisch. Maar nogmaals, ze zijn een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Traditionele cappuccino-kopjes worden geleverd met schoteltjes. Schoteltjes zijn niet essentieel, maar ze zijn handig om een ​​lepel, een biscotti of een paar suikerklontjes in vast te houden. Wij houden ook van een schotel met onze cappuccino cup, simpelweg omdat het ziet er gewoon  recht .