Categorie: Home

Een goede start met je nieuwe pup

Jcadekok

Bij het nemen van een nieuwe pup komt veel kijken, Het is dan ook geen wonder dat velen puppy’s vergelijken met baby’s. In dit artikel neem ik je mee waar je allemaal op moet letten bij/ voor het nemen van een pup.

Maak je huis puppy-proof

Zorg dat er geen losse spullen liggen, verwijder losse kabels en kijk of er plekken zijn waar je pup in bekneld kan raken. Geef kostbare spullen die in bereik zijn van je pup een andere plek. En kijk uit met schoonmaakspullen en kamerplanten, zet dit hoog genoeg zodat je pup er niet bij kan.

Ook je trap en tuin is belangrijk tijdens het puppy-proof maken. Zorg voor een hekje bij je trap zodat je pup niet zelf de trap op kan en kan vallen en zorg voor een goede omheining van je tuin.

Geef je pup de kans om een pup te zijn

Misschien wel een van de belangrijkste in dit rijtje, geef je pup de tijd en ruimte om zelf keuzes te maken en dingen te ontdekken. Zorg er ook zeker bij de eerste dagen voor dat je de pup de rust en ruimte geeft om zijn nieuwe omgeving te ontdekken zonder te veel aan te raken en te aaien. Je kan niet gelijk verwachten dat je pup naar je luistert en alles doet wat je wilt, ondeugend zijn hoort er nou eenmaal bij. Geef dit dus genoeg tijd.

Zorg voor de goede voeding

Zeker in het begin is het belangrijk om voor de goede voeding te zorgen voor je pup. Er zit namelijk ook een verschil in hondenvoeding en puppyvoer. Het is goed om dit allemaal vooraf uit te zoeken, zodat je niet in de stress raakt wanneer je pup er is. De voeding verschilt per pup, elke hond is anders en hierdoor past ook niet elke voeding bij elke puppy.

Een lekkage voorkomen

Jcadekok

Wateroverlast is iets wat niemand graag heeft, gelukkig zijn er genoeg tips om dit te voorkomen. Wil je een lekkage voorzijn? Let dan op de volgende punten.

Controleer bomen

Heb je bomen rondom je huis staan? Zorg er dan voor om overhangende takken te verwijderen, zodat deze niet tot schade van je dak of woning kunnen leiden. Laat de bomen regelmatig onderhouden en controleren.

Kitnaden

Zorg ervoor dat in je badkamer kitnaden goed gesloten zijn. Kitnaden die niet goed hechten, gaan namelijk lekken met een lekkage als gevolg. Een lekkende kitnaad kan je herkennen aan de scheur die er in zit.

Dakgoten

Het is handig om een na een paar droge dagen in het najaar je dakgoten schoon te maken en te controleren op scheurtjes. Bladeren en vuil verstoppen en verzwaren je dakgoten namelijk, waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan met een lekkage als gevolg. Wanneer je zelf niet goed bij de dakgoten kan, is het handig om dit door een erkend bedrijf te laten doen. Daarnaast kan je ook een dakinspectie laten doen, waarbij ze je hele dak controleren en je zeker weet dat er geen (startende) lekkage is.

Waterleiding

Spot je een vochtplek, maar weet je niet waar de lekkage vandaan komt? Noteer dan voor het slapen gaan de watermeterstand, en doe dit weer als je wakker bent (en nog niemand heeft gedoucht). Wijkt de watermeterstand af? Dan kan het zo zijn dat er een lek is in de waterleiding. Schakel dan een loodgieter in zodat hij het lek in de waterleiding kan dichten.

Buitenkraan

In de winter is het handig om voordat het gaat vriezen de buitenkraan af te sluiten. Zo voorkom je dat de waterleiding bevriest en gaat knappen. 

Als laatste is het belangrijk om bij een lekkage zo snel mogelijk iemand voor deze dak reparatie te bellen en het niet zelf wilt proberen op te lossen, hiermee kan het namelijk zo zijn dat je het erger maakt en dat het lastiger wordt met de verzekering.

Nieuwe trap moet samenhang hebben met de rest van het huis

Jcadekok

Nieuwe trap moet samenhang hebben met de rest van het huis

 

Als je gaat verbouwen in je nieuwe huis, of je huidige huis die een opknapbeurt wel kan gebruiken, gaat er vaak veel moeite en tijd in zitten. Ook veel geld. Misschien neem je wel een hele nieuwe keuken of badkamer, maar je kan ook je trap vernieuwen. Er zitten soms meer onderdelen aan een trap dan je je realiseert. Naast de trap zelf heb je namelijk ook een trapleuning. Deze zijn ook weer opgebouwd uit de leuning zelf en ankerpunten die de muur in gaan. Voor alles kan je terecht bij  verschillende soorten trappen winkels.

Wil je gewoon iets vervangen? Dat kan. Er zijn heel wat trap onderdelen die aan vervangen toe kunnen zijn. Denk dan aan leuningdragers, een leuning van kunststof of hout, muurbevestigingen en anti slip strippen. Dan moet je ook denken aan de kleur en materiaal. Zoals eerder beschreven kan je bijvoorbeeld kiezen tussen kunststof en hout, maar ijzer is ook nog gewoon mogelijk. Ook de vorm van de trapleuning kan verschillen. Je heb rond met een plat einde, maar ook rond met ronde eindes. Ook heb je trapleuningen met een vierkante of rechthoekige vorm. Je moet dan goed gaan kijken naar de rest van de inrichting van het huis, want je wil wel dat de trap en de rest van je huis een soort samenhang hebben.

Een andere optie voor een trap is een balustrade. Deze soort trap is eigenlijk al best oud en wordt redelijk veel gebruikt in wat oudere (heren) huizen. Ze zijn van hout het mooist, maar ook deze zijn in meerdere soorten materialen beschikbaar.

Bij sommige trap bedrijven kan je zelf je trap of balustrade samenstellen. Als je niet een hele nieuwe trap wil, kan je ook losse onderdelen laten bezorgen die je zelf gemakkelijk kan installeren of gemakkelijk kan laten installeren. Als je hulp nodig heb kan je altijd iemand bellen of even gebruikershandleidingen opzoeken. Simpel als dat.

https://www.lamiwood.nl/

‘Dagje uit’ in Delft: de bioscoop en de kapsalon

Jcadekok

‘Dagje uit’ in Delft: de bioscoop en de kapsalon

 

Tijdens corona zit nu bijna iedereen binnen. Het is goed dat we verantwoordelijkheid nemen, maar dat kan natuurlijk super saai zijn. Het enige wat je doet is werken en als je niet hoeft te werken kan je je soms nog erger vervelen. Natuurlijk kan je een rondje gaan wandelen of, voor de sportievelingen onder ons, een stukje gaan hardlopen. Ook dit gaat uiteindelijk vervelen. Je zorgt minder goed voor jezelf en al dat binnen zitten kan soms tot ongelukkigheid zorgen. Hier is een leuk idee van mij: ga naar Delft! Delft is een stad met vaak brede straten, dus als je over straat loopt heeft iedereen genoeg ruimte. Ook zijn er ontzettend veel leuke winkels die je even kan bezoeken, of als ze niet open zijn, gewoon even langs kan lopen. Delft heeft namelijk ontzettend leuke gebouwen waar je normaal misschien niet zo op let.

In Delft kan je naast leuke winkels bezoeken, ook een bezoek maken aan de bioscoop. Deze is namelijk nog gewoon open en draait van alles. Nieuwe en oude films worden vol op afgespeeld, wat ook super leuk is. Een voordeel is ook dat het vaak niet zo druk is. Zo kan je genieten van je film zonder te veel onderbrekingen of afleidingen van vervelende buren.

Denk ook aan winkels die diensten verkopen. Ga naar een kapsalon in Delft! Er zijn er genoeg om uit te kiezen en voor iedereen is er een juiste kapper. Zoek je naar een herenkapper Delft? Die zit dan waarschijnlijk maar op een paar honderd meter afstand. Zo kan je van je ‘dagje uit’ gelijk een lekkere spa dag maken. Eerst naar de bioscoop een film kijken en dan door naar de kapper om weer met een lekker fris gevoel naar huis te gaan. Je bent gelijk weer uit de ongelukkigheid van het thuis zitten en zolang je een mondkapje draagt, je handen ontsmet en afstand houd van anderen, is er een hele kleine kans op besmetting!

https://www.onekappers.nl/

Vissen op een commerciële visvijver. Wat te doen en vooral wat niet te doen!

Jcadekok

Wanneer je gaat vissen op een visvijver zijn er altijd vissers die significant meer vangen dan een ander. Waarom is dat? En waarom vang jij gevoelsmatig minder dan de rest? In dit artikel enkele tips om het verschil te kunnen maken.

 

Voer met bekend aas

Op veel commerciële wateren wordt ook voer verkocht. Dit voer is een bekende voedselbron voor de vissen en kan gebruikt worden als haakaas. Voor pellets (geperst meel tot kleine korrels) is dit soms lastig. Dit kan je vaak wel benaderen door haak-aas pellets te gebruiken. Deze pellets zijn voorzien van een gat waardoor de lijn van de hair doorgestoken worden. Bij de (online) hengelsport winkel zijn verschillende smaken en grote beschikbaar. Hoe kleiner hoe beter! Het haakaas is namelijk vaak een stuk groter dan de voerdeeltjes waarmee gevist wordt. Hoeverre je dit kan benaderen hoe beter. De vissen zullen hierdoor eerder geneigd zijn om dit kleine aas op te nemen. Uit het verleden heeft de vis vaak geleerd dat dit veiliger is dan groot aas. Hier is de kans op een haak namelijk veel groter. Dit effect noemen we dressuur.

 

Hoe lichter hoe beter!

Het natuurlijk aanbieden van het haakaas zal de vissen minder afschrikken. Een zwaar vastlood montage zal de vis snel attenderen op de aanwezigheid van een haak, waardoor de vis eerder zal lossen. Wanneer daarentegen lange onderlijnen worden gebruikt met schuivend lood, dan kunnen de vangsten aanzienlijk toenemen. Nog beter is het vissen met kleinere haken en dobber. Altijd goed om een dergelijk alternatief in de viskoffer mee te nemen. Op deze manier zal de vis nog minder weerstand voelen en is de kans om de haak goed te zetten een stuk beter. 

 

Ver is niet altijd beter

Het lijkt soms een sport wie het verst kan werpen. Echter zwemmen vissen net zo graag onder de kant. Misschien nog wel liever als je bedenkt dat hier vaak los vier te water gaat en de kans op gehaakt worden door een visser een stuk kleiner is. Dit weten de vissen na verloop van tijd ook. Het continu aanvoeren van een stekje onder de kant als extra optie is dus altijd handig om te doen. Als de vis even niet van ver wil komen, kan deze stek als alternatief aangedaan worden. Vaak ligt de vis er al te wachten tot nieuw aas. 

https://www.sportvisgigant.nl/

Jacuzzi, duurzaam & betaalbaar

Jcadekok

Bij bubbelbaden denkt men vaak aan luxe baden die alleen mensen met een volle portemonnee kunnen betalen. Het beeld van een jacuzzi in de tuin en/of badkamer is voor velen een luxeartikel die pas gekocht kan worden als er een bepaalde status is bereikt. Echter, niets is minder waar. De opblaasbare bubbelbaden van opblaasbare-bubbelbaden.nl zijn er in vele maten en vormen. Door dit bedrijf is de comfort van een bubbelbad niet louter beschikbaar voor personen van de hogere stand. De baden zijn niet alleen scherp geprijsd maar ook van hele goede kwaliteit. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar, het 4 persoons of 6 persoons bubbelbad. Het bedrijf verkoopt de baden van het merk Intex. Dit is een merk wat bekend is in heel Europa en daarnaast ook een naam van duurzaamheid en kwaliteit heeft meegekregen. Deze twee bubbelbaden zijn per grootte ook nog in twee verschillende vormen te verkrijgen; de ronde of achthoekige vorm. De duurzaamheid van de opblaas jacuzzi komt omdat ze jarenlang zijn getest door Intex. 

 

Het assortiment van oplaasbare-bubbelbaden.nl is als volgt opgebouwd.

Allereerst biedt het bedrijf de 4 en 6 persoons baden aan. Zoals eerder gezegd zijn deze modellen beschikbaar in verschillende vormen. De baden zijn dus allemaal van het merk Intex. Er is voor dit bedrijf gekozen omdat de opblaasbare jacuzzi is uitgerust met een fiber-tech technologie. Dit zorgt voor een sterker materiaal en uiteindelijk gaat uw bubbelbad een stuk langer mee. Daarnaast is het bedienen van de baden een appeltje eitje. De baden zijn uitgerust met een gemakkelijke bediening.

 

Daarnaast zijn er ook opblaasbare bubbelbaden beschikbaar die zijn uitgerust met zogeheten jets. In deze baden wordt u dus niet alleen verwend door bubbels maar ook door een sterke waterstraal, ook wel jets. Er zijn hier weer twee soorten beschikbaar; baden met 4 of met 8 ‘hydro massagejets’. U hoeft niet bang te zijn voor bijkomende geluiden want de motoren van de jets maken bijna geen geluid.

 

https://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/

Tips voor het overwinnen van faalangst

Jcadekok

 

De angst om te falen, is voor velen één van de grootste angsten die het leven beïnvloeden. Het geven van een presentatie baart je al snel grote zorgen en ook bij het afleggen van een examen zie jij overal leeuwen en beren op de weg. Het overwinnen van faalangst is daarom zo eenvoudig nog niet, al zullen de onderstaande tips van de specialisten je helpen bij het krijgen van inzicht in jouw angst om te falen.

Om te beginnen, is het van groot belang om te praten over de situaties waar je bang voor bent. Door je angsten bespreekbaar te maken, kun je sneller inzicht krijgen in je angst en kom je soms zelfs tot oplossingen. Wanneer je juist in je gedachten verzeild raakt, is de kans groot dat de angst alleen maar groter wordt en je weerhouden wordt om over te gaan tot actie. 

De tweede tip van de specialisten is het daadwerkelijke overgaan tot actie, zodat je erachter komt dat je je misschien wel voor niets zorgen hebt gemaakt. Door ‘gewoon te doen’, zal je de volgende keer minder piekeren over het overgaan tot actie en verklein jij je angst om te falen. Vaak is het rampscenario dat je in gedachten had namelijk de minst waarschijnlijke situatie. 

Verder is het bedenken van het ergste scenario een goede manier om de faalangst te overwinnen. Hierdoor kun je de angst beter relativeren, waardoor de situatie al een stuk minder eng lijkt te worden. Zoals net ook al werd gezegd, is de kans namelijk klein dat deze beangstigende situatie écht werkelijkheid wordt.

Herken jij het overmatig piekeren of de angst om te falen? Dan kan je er ook voor kiezen om kalmerende middelen te gebruiken. Dit kan je helpen de faalangsten te verslaan

 

https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2019/05/beste-natuurlijke-rustgevende-middelen-voor-stress-klachten/

Boeket bestellen – bloemen bezorgen doen wij dezelfde dag

Boeket bestellen

Ons fleurige assortiment boeketten is samengesteld door de ervaren bloembindsters van Uwbloemenman.nl.

Het team maakt met de dagelijks vers ingekochte bloemen het door u gekozen boeket.

Dit wordt pas gedaan nadat uw bestelling is geplaatst. De boeketten worden zorgvuldig verpakt en bezorgd door heel Nederland!

Tip van Uwbloemenman!
Laat je verrassen en kies voor het verrassingsboeket!

Uwbloemenman de juiste plek om een prachtig boeket te bestellen.

Bij uwbloemenman.nl bent u op de juiste plek als u een prachtig boeket wilt bestellen voor een huwelijk, geboorte, verjaardag of gewoon om uw partner eens goed mee in de bloemetjes te zetten. Welke speciale gelegenheid er zich ook voordoet in uw leven, bij ons kunt u altijd een boeket bestellen die er perfect bij past.

Keuze genoeg, want wij hebben een ruim assortiment aan de meest kleurrijke bloemetjes van topkwaliteit. Onze dag verse bloemen zijn bovendien scherp geprijsd en worden snel thuis geleverd; besteld voor 11:00 uur is dezelfde dag bezorgd! Ook uw bloemen bezorgen wij met de nodige voorzichtigheid. Zo kunt u snel iemand verrassen met een vers boeket!

Bloemen maar ook planten geven sfeer in je woning of kantoor. Het geeft net dat beetje extra en geeft een warme uitstraling. Uwbloemenman beschikt over een ruim assortiment bloemen en planten, zowel binnen als buitenplanten van topkwaliteit. Bestel uw bloemen voor 11:00 uur en wij bezorgen dit dezelfde dag nog in heel Nederland. Planten worden rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd dit binnen 2 werkdagen. 

Bloemen bezorgen? Topbloemen voor élke gelegenheid

Wilt u graag bloemen bezorgen voor Moederdag of wilt u een charmant boeket bestellen voor uw collega die op pensioen gaat? Dan vindt u vast wat u zoekt in ons uitgebreid assortiment. En moest dit toch niet het geval zijn, kunt u door ons het gewenste boeket laten samenstellen. Wij helpen u graag met het maken van uw ideaal boeket zodat uw bijzondere gelegenheid nog specialer wordt!

 

Liefde tonen met een romantisch boeket

Wilt u vooral een om uw partner mee te verrassen? Dan is er bij ons keuze genoeg. Elk soort bloem heeft een speciale betekenis en uw partner laten weten dat u hem/haar graag ziet doet u het best met enkele prachtige rozen. Rode rozen worden het vaakst gekozen, maar ook roze en witte rozen hebben een liefdevolle uitstraling.

Toon uw partner wat hij voor u betekent en laat door ons een bosje bloemen bezorgen voor de deur. Dé ideale manier om uw liefde te uiten! Laat u liever bloemen bezorgen die u zelf heeft uitgekozen, omdat ze een bijzondere betekenis hebben voor uw partner? Ook dit kan bij ons zonder probleem! Als dat het geval is kunt u ons contacteren voor u een boeket gaat bestellen. We kijken dan samen wat voor u de beste keuze is.

https://www.uwbloemenman.nl

Milieuvriendelijkheid in de woonwijk

Jcadekok

Steeds vaker loop je door een woonwijk, waar daken volledig zwart lijken. De grote, metalen platen zijn niet voor het oog bestemd, maar blijken wel echte milieuvrienden te zijn. Zonnepanelen zijn namelijk dé manier om jouw levensstijl aan te passen om een duurzamere levenswijze voort te zetten. Niet alleen zal het zonnepanelen kopen jou een milieuvriendelijke manier bieden om stroom op te wekken, maar ook de warmtepompen en zonneboilers van Wijsman Duurzaam zijn opties voor het verduurzamen van jouw woning. Waar wacht je dus nog op? Lees snel verder of bezoek de website van Wijsman Duurzaam voor meer informatie.

De zonneboilers van Wijsman Duurzaam zijn ideaal wanneer jij op een duurzame manier jouw water wil verwarmen. Genieten van een warme douche was nog nooit zo fijn geweest en ook heet water uit de kraan blijkt een mindere belasting voor het milieu te zijn. Een voorraadvat met warmtewisselaar zal geïnstalleerd worden dicht bij de plaats van de ketel in huis, waardoor jij warm water kunt krijgen van de zon. Verder heeft Wijsman Duurzaam zonnepanelen in de aanbieding, waarmee jij de woning kan verduurzamen. De zonnepanelen prijs kun je bij ons op de website vinden of vraag een offerte aan, wanneer jij graag zonnepanelen wil installeren op het dak van jouw bedrijf. Tot slot zijn de warmtepompen zeer geschikt voor een grotere milieuvriendelijkheid. Deze pompen werken dan wel op stroom, waardoor je hier meer gebruik van zal maken, maar desondanks neemt het gasverbruik aanzienlijk af. Op die manier zal de investering het zeker waard zijn en ben je bij Wijsman Duurzaam helemaal aan het juiste adres.

Wat is de opbrengst zonnepanelen, hoe worden warmtepompen geïnstalleerd en waar kan ik een offerte aanvragen? Voor al deze zaken verwijzen wij je graag door naar de website van Wijsman Duurzaam, waar jij binnen de kortste keren antwoord zal ontvangen van de ware experts.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Body dryer kopen

Jcadekok

Body dryer kopen

 

Een body dryer zou natuurlijk heel goed van pas komen als je wat ouder wordt, minder mobiel wordt, maar absoluut niet afhankelijk wil zijn van de hulp van anderen met douchen. Je kan dan een body dryer kopen. Als je wat ouder wordt, zijn er dingen die niet meer lukken met je lichaam. Staan en bukken kan al heel vervelend zijn. Bij het afdrogen met een handdoek na het douchen moet je natuurlijk alleen maar een staan- en bukbeweging maken. Dat lukt bijna niet! Je kan ook niet even gaan zitten in je badkamer en een oudere kan daar erg moe van worden. Het kan ook zeker pijn doen. Mensen kunnen als dit voorkomt na gaan denken over een verzorgingshuis. Daar kan de oudere geholpen worden met alle bewegingen. Ook na het badderen of douchen. Het is ook heel logisch als ouderen daar behoefte aan hebben. Het is ook heel begrijpelijk dat niet alle ouderen het prettig vinden om na het douchen of badderen geholpen te worden. Ze willen dat liever zelf doen. Dan kan de uitvinding van Lavicta super goed uitkomen. Lavicta heeft namelijk een body dryer op de markt gebracht. Een lichaamsdroger die je in de hoek van je douche kan plaatsen. Na het douchen kan je deze dryer aanzetten en komt een een warm deken van lucht over je heen. Die maakt je in een paar seconden droog zonder problemen. De oudere kan door deze uitvinding zichzelf blijven verzorgen, dus hoeft geen hulp te krijgen na het douchen. Dit is een goede, veilige uitkomst voor de oudere zelf, maar ook zeker voor de familie. De familie hoeft namelijk niet meer bang te zijn dat er iets fout gaat tijdens het afdrogen na het douchen. Ook maakt de droger een niet te hard geluid, dus het is ook goed om in huis te hebben. Niemand zal er last van hebben. Ook is deze droger goed voor het milieu, dat is zeker een pluspunt deze dagen.

https://lavicta.nl/