Categorie: Hobby en vrije tijd

Psychologie van sterren – egocentrisme

Jcadekok

De Horoscoop | Daghoroscoop is overal. Ze staan ​​in kranten, tijdschriften, op websites, enz. Talloze mensen lezen ze, benieuwd wat de dag voor ons in petto heeft. Er is een psychologische band die volgens mij de mensheid naar het occulte trekt: ons eigen verlangen om over onszelf te leren. Mensen lijken egocentrische wezens te zijn die alles willen ontdekken over ons ras en de wereld om ons heen. Dit is de reden achter onze uitstapjes naar wetenschappelijke inspanningen. Het occulte en de wetenschap staan ​​niet zo lijnrecht tegenover elkaar als we zouden willen geloven.

Er zijn twee kanten aan het astrologische hek. Aan de ene kant zijn er mensen die met hart en ziel in astrologie geloven en hun horoscopen lezen om erachter te komen wat de dag zal brengen. Ze zoeken gretig naar beschrijvingen van hun tekens, op zoek naar bewijs voor waarom ze zijn zoals ze zijn. Aangezien astrologie zowel een oude wetenschap als kunst is, is het fascinerend om patronen steeds weer terug te zien in bepaalde grafieken. De interpretatie van deze kaarten is aan de gegeven astroloog, maar er zijn natuurlijk bepaalde universeel aanvaarde interpretaties die vervolgens worden toegepast op combinaties van planeten binnen een kaart.

Aan de andere kant van het argument is astrologie een self-fulfilling prophecy. Het argument is dat we uiteindelijk onbewust transformeren, afhankelijk van wat we lezen. Als iemand een Tweeling is, lezen ze misschien dat Tweelingen communicatief zijn, dus trainen ze zichzelf onbewust om veel te praten. Dan, de volgende keer dat ze het lezen, denken ze bij zichzelf: “Ja, dat ben ik helemaal.” Of misschien lezen ze hun horoscoop aan het begin van de dag en zijn ze de hele dag op zoek naar bepaalde aspecten van hun leven.

In beide gevallen denk ik dat een van de meest prominente motivaties voor mensen om horoscopen te lezen of hun tekens te onderzoeken, is vanwege een diepe behoefte om zichzelf te begrijpen. We willen weten waarom we zijn zoals we zijn. Daarom is therapie in opkomst. Als we ons wenden tot een dagelijkse soundbite van wat een dag zou kunnen bevatten, is dit zeker een poging om een ​​meer persoonlijke verbinding te creëren met de wereld om ons heen en hoe deze zich specifiek verhoudt tot het zelf.

Een van de beste voorbeelden die ik kan geven van dit egoïsme dat de astrologische verkenning doordringt, is de manier waarop mensen reageren als ze erachter komen dat ik iets van astrologie af weet. Ze vragen me meteen om ze alles over hen te vertellen, welke eigenschappen aan hun teken zijn gekoppeld, enz. Op de tweede plaats komt de vraag over relaties. Iedereen wil weten hoe ze zich het beste tot andere mensen verhouden. Het is een natuurlijke plek om naar toe te gaan bij het verkennen van een dergelijk onderwerp.

Misschien zijn onze verkenningen in astrologie echt therapeutisch omdat ze verborgen waarheden onthullen die we erin begraven houden, net zoals een psycholoog dat doet. Ze roepen vragen op, bieden andere inzichten, dwingen ons iets vanuit een nieuw perspectief te onderzoeken. Het kan zijn dat astrologie een therapie is die de tijd heeft doorgemaakt, of iemand er nu in gelooft of niet.

Lees ook je
Sterrenbeeld | Horoscoop Ram | Horoscoop Stier

https://zodiac-horoscoop.nl/

Kinderescaperoom Enschede zorgt voor pure spanning en ontspanning

Jcadekok

Leuke Kinderescaperoom Enschede, de vraag is: wat is dat eigenlijk? Nou, we kennen natuurlijk de escaperoom voor de grote mensen, voor volwassenen. Of in ieder geval voor personen die denken dat ze volwassen zijn. De bedoeling van een escaperoom is helder en duidelijk. Je laat jezelf vrijwillig opsluiten. Ja, de sleutel gaat echt in het slot en wordt ook echt omgedraaid. Met als onvermijdelijk resultaat dat je opgesloten zit, dat je gevangen zit. Verder is het natuurlijk de bedoeling dat je ontsnapt uit de kinderescaperoom. Kinderescaperoom Enschede geeft bijzonder veel lol en plezier.

Leer ontsnappen als een ware Houdini

Kinderescaperoom Enschede. Wat zijn de verschillen tussen een escaperoom voor kinderen en een escaperoom voor volwassenen? Het eerste verschil is dat een escaperoom voor kinderen wat kleiner is. Kinderen zijn immers kleiner dan volwassenen. Kinderen nemen minder plaats in. Als je in de escaperoom zit heb je een maximaal aantal minuten om er uit te komen. Dat gaat zeker niet vanzelf. Je moet daarvoor jezelf flink inspannen. Je moet allerlei dingen doen en weten. En hoe meer je kunt en weet, des te meer kans op een geslaagde ontsnapping. Kinderescaperoom Enschede, een onvergetelijk avontuur.

Je leert goed samenwerken onder hoogspanning

Kinderescaperoom Enschede. Escape is een Engels woord dat doet denken aan het Spaanse woord escapados. Dit woord betekent de ontsnapten, de vluchtelingen. Oftewel de vluchters, die kans hebben gezien te ontsnappen aan het voortjagende peloton. Het peloton wordt ook wel de meute genoemd. Als je in een escaperoom zit is een goede samenwerking tussen jou en de andere volwassenen of kinderen van groot belang. Sterker nog het is een absolute voorwaarde om samen de klus te kunnen klaren. Om samen te kunnen ontsnappen uit de kinderescaperoom. Houdini kreeg het altijd voor elkaar. Kinderescaperoom Enschede: kinderen klaren samen de klus. 

Ook kunt u online escaperooms doen als teamuitje. Dit kan bijvoorbeeld op de website Escapegifts.

 Medailles bestellen hoeft niet alleen bij een sportieve prestatie

Jcadekok

Bij medailles denken we meestal aan een uitreiking bij een sportwedstrijd. De medaille is inmiddels zo ingeburgerd in de sportwereld dat je de associatie maakt zonder erbij na te denken. En toch zijn medailles van origine helemaal niet verbonden aan sportwedstrijden. En dat betekent tegelijkertijd dat je ook een medaille kunt bestellen voor andere gelegenheden. In dit artikel meer uitleg over de associaties die we ervaren tussen sport en sportprijzen en tips over andere gelegenheden waarbij een medaille kopen weleens het perfecte idee kan zijn!

Waar zijn medailles van oorsprong voor bedoeld?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komen medailles helemaal niet uit de sportwereld. Een medaille werd uitgereikt aan mensen die een uitzonderlijke prestatie hadden geleverd. Dat beperkte zich in eerste instantie vooral tot het leger, waar insignes en onderscheidingen al honderden jaren een belangrijke rol spelen. Pas later gingen organisatoren uit de sportwereld medailles bestellen voor grote wedstrijden en toernooien. Met name de Olympische Spelen en andere grote internationale toernooien hebben hier een grote rol in gespeeld. In het verleden, en in mindere mate nog steeds, speelden sportieve prestaties van een land een belangrijke rol in de prestige van een land en een gevoel van nationale trots onder de bevolking.

Een gepersonaliseerde medaille kopen voor verschillende gelegenheden

Een medaille is dus meer dan één van de vele sportprijzen die je kunt kopen. En precies om die reden is een gepersonaliseerde medaille online bestellen een uitstekende optie. Een medaille is een erkenning voor een geleverde prestatie. En met die gedachte is een medaille met de naam van de ontvanger of een persoonlijke boodschap en een zelf toegevoegde afbeelding een uitgelezen origineel cadeau. Voor een diploma uitreiking, bij de geboorte van een kind, of als een soort oeuvreprijs omdat je iemand waardeert in je leven.

Begin nu met Een jaarplanning maken

Jcadekok

In 1 jaar kun  je ontzettend veel bereiken, meer dan je vaak inschat. Door het maken van een jaarplanning te maken ben je bewust bezig met wilt bereiken een jaar, waardoor je je grote doelen ook echt kunt gaan behalen!

Waarom zou je een jaarplanning maken?

Een heel jaar vooruitplannen helpt je bewust maken van wat je allemaal wel niet kunt bereiken in één jaar. Eem jaarplanning maken helpt je dus om te zorgen dat ie doelen kunt behalen. Bij het maken van een planning voor de korte termijn, zoals een dag of een week, zijn we vaak te optimistisch met wat we kunnen doen. Het liefst doe je alles vandaag. Dat gaat niet en dus schuif je uiteindelijk een deel vooruit. Maar over een langere termijn, zoals een maand of nog beter, een jaar, onderschatten we vaak wat we allemaal kunnen bereiken. Maar als je elke dag een kleine stap zet richting een bepaald doel, kun je na een jaar véél bereikt hebben. Daarom daag ik je uit om stil te staan bij wat jíj in een jaar wilt bereiken. En dat gaan we concreet maken met een jaarplanning!

 

Wanneer ga je een jaarplanning maken?

De start van een nieuw jaar is een mooi moment om je jaarplanning in te laten gaan, maar als je dit leest terwijl het verre van december is, wacht dan zeker niet tot dat “beste moment”! Starten met een jaarplanning kan op elk moment, en als je dat niet doet is dat alleen maar een gevalletje uitstelgedrag. Wel heb je dan twee keuzes wat betreft hoe je dit aan gaat pakken. Je kunt kiezen om te plannen voor het komende jaar, dus tot volgend jaar deze maand of je maakt een planning voor het huidige moment tot eind van het jaar en gaat daarna plannen vanaf januari. Dan heb je eigenlijk een anderhalf jaar planing. Zo zie je : een jaarplanning maken loont zeker.