JCA dekok
Image default
Dienstverlening

Herinner de dierbare met de grafstenen in Emmen

Als je iemand bent verloren, dan is het helaas tijd om daadwerkelijk afscheid van deze persoon te nemen. Wanneer iemand is overleden zit er meestal een week tussen het overlijden en het begraven of cremeren van deze persoon. Het is een korte periode van veel verdriet en het regelen van allerlei zaken  om het tot een mooi afscheid te brengen. Als er is gekozen voor een begrafenis, dan moet er ook gekozen worden voor een van de bijzondere grafstenen in Emmen. Hiermee kan je de plaats waar je de dierbare hebt begraven tot een plaats maken waar je terug kunt keren. Je ziet vaak dat mensen naar een begraafplaats terugkeren om de persoon nog een keer te herdenken, even ‘bij iemand te zijn’, of te rouwen om het verlies. Het is een plek waar je jarenlang nog kunt terugkomen en je toch het gevoel hebt dat je dichtbij iemand bent.

Een mooie plek

Het aanvullen van dit graf met een van de grafstenen in Emmen is daar een mooie oplossing en beslissing voor. Je kunt namelijk kiezen uit veel verschillende grafstenen in Emmen die de plaats een plek kunnen maken waar jij graag terugkeert en waar de persoon ook in terugkeert. Dat kan je doen in de vorm van een steensoort die goed past bij de overleden persoon. Ook kan je kiezen voor een grafsteen die gemaakt is van glas. De meest voorkomende soort van de grafstenen in Emmen die wordt gekozen is de natuursteen.

Geboortedatum en overlijdensdatum

Je kunt de grafstenen in Emmen daarna nog aankleden door middel van het graveren van een datum van de geboorte en een datum van overlijden. Ook het vermelden van de naam en eventueel nog een korte zin geschreven door de nabestaanden is een fenomeen dat vaak voorkomt wat betreft het aanvullen van de stenen.