JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Een professionele kantoorinrichting in drie stappen

Een professionele kantoorinrichting in drie stappen

Het inrichten van een kantoor is een belangrijk iets voor je bedrijf. Het kantoor zegt namelijk veel over het bedrijf. Een nette en opgeruimde werkplek zal een positieve indruk achterlaten op klanten. Hoe een nette en opgeruimde werkplek eruit ziet, heeft ook te maken met het type werk wat er binnen het kantoor verricht moet worden. Daarbij is personeel ook productiever en effectiever in een kantoor met een functionele inrichting.

 

Wat is de functie?

Misschien is de functionaliteit nog wel net zo belangrijk als de uitstraling van het kantoor. Misschien is de functionaliteit zelfs nog wel belangrijker. De inrichting van een kantoor is daarom ook niet iets wat je snel moet doen, anders kun je een afgeraffeld resultaat verwachten. Het is dus erg belangrijk dat je goed nadenkt over de invulling van het kantoor voor je bezig gaat. Wat als eerst belangrijk is om te bedenken is het type werk wat uitgevoerd wordt binnen de muren van het kantoor. Is de markt waarin jouw bedrijf werkt erg formeel, of juist informeel? Hier kan de inrichting van het kantoor op aangepast worden. Items die het altijd goed doen zijn plantenbakken of andere decoraties.

 

Wat wil de werknemer?

Er moet bij de inrichting ook gedacht worden aan werknemers. Wanneer een werkgever goede prestaties verwacht van zijn personeel is het van belang dat er aan de gezondheid van werknemers gedacht wordt. Zo kan er gedacht worden aan ergonomisch verantwoorde stoelen en werkplekken, zo worden klachten aan de nek en rug voorkomen.

 

Denk je aan het licht en geluid?

In een kantoor is de akoestiek van belang, dit wordt echter nog wel eens vergeten. Zeker wanneer de werkplek groter is en vol zit met veel mensen is akoestiek belangrijk. Een oplossing voor een goed werkende akoestiek is het gebruiken van bepaalde panelen. Vaak wordt er op een kantoor veel gesproken, gebeld en bewogen en toch moet iedereen duidelijk verstaanbaar zijn. Dit kun je dus bewerkstelligen met panelen. Naast geluid is licht ook een belangrijke factor op het kantoor, daglicht draagt bij aan creativiteit en productiviteit van personeel. Er moet echter wel nagedacht worden over de opstelling van beeldschermen, en of de zon hier niet op schijnt.

 

De juiste partner vinden

Het kan verstandig zijn om bij het (her)inrichten van een kantoorruimte hulp in te schakelen van een professionele partij. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je dit zelf niet ziet zitten of weinig tijd hebt. Wij raden Kato projecten aan, deze partij heeft al jaren ervaring binnen de inrichting van werkplekken.

 

https://katoprojecten.nl/