JCA dekok
Image default
Zakelijk

De noodzaak van zoekmachine optimalisatie voor de vindbaarheid van jouw website

Stel je hebt een prachtige website, maar je hebt weinig bezoekers. Dat is niet de bedoeling, toch? Zoekmachine optimalisatie is van groot belang wanneer je een website opzet, of al beheerd. Zonder bezoekers op je website is het moeilijk om een boodschap over te brengen,  informatie te delen of jouw diensten aan te bieden. Je kan dit zelf doen, maar je kan zoekmachine optimalisatie ook uitbesteden aan professionals zodat je er zelf niet naar om hoeft te kijken!

Wat is het?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO, is alles wat je doet om je website op een zo’n hoog mogelijke positie in zoekmachines te krijgen. Hoe hoger je staat, hoe eerder mensen je website zullen tegenkomen, en hoe meer bezoekers je dus krijgt. Om een goede positie te kunnen krijgen moet je een zoekwoorden onderzoek doen. In de zoekmachines worden woorden ingetypt, en daaruit moet jouw website naar voren zien te komen. Je moet dus woorden gebruiken waarvan het logisch is dat jouw doelgroep ze zoekt. Het heeft geen zin om een andere doelgroep te bereiken, wanneer zij niets met jouw website te maken zullen hebben. Zoekwoorden moeten dus relevant zijn aan jouw website. Om de juiste zoekwoorden te kunnen gebruiken moet je eerst een onderzoek doen. Dit kun je doen door te brainstormen over welke woorden jouw doelgroep zou kunnen opzoeken. Maar er zijn ook websites voor die jou inzicht kunnen bieden in relevante zoekwoorden. Een hele belangrijke is om de doelgroep bij je onderzoek te betrekken. Hou enquêtes over hun zoekgedrag, en leer hoe zij zoeken naar bepaalde diensten.

 

Waarom heb je zoekmachine optimalisatie nodig?

Naast dat je zoekmachine optimalisatie nodig hebt voor een betere plaatsing in zoekmachines, zijn er nog veel meer redenen waarom dit een uitkomst is op je website. Het kost veel tijd en energie om goede SEO resultaten te behalen, maar de voordelen blijven voor een langere tijd aanhouden. Zo kun je namelijk organisch verkeer ontwikkelen. Dit is verkeer dat van waarde kan zijn omdat ze klanten, lezers of gebruikers aantrekken zonder betaalde advertenties. Zoekmachine optimalisatie houdt rekening met de gebruikerservaringen op jouw website. Denk aan de laadsnelheid, navigatie en de mobiele versie. Wanneer dit allemaal tip top in orde is, kan dit leiden tot een langere bezoekersduur, meer interactie en meer bezoekers op je website! Om je concurrenten voor te blijven is het belangrijk dat je website hoog scoort in zoekmachines. SEO kan hierin helpen, zodat potentiële klanten op jouw website uit komen.