JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

De kosten van het uitvoeren van een lekdetectie

Het laten uitvoeren kan onverwachte kosten met zich meebrengen en daarom is het fijn om een overzicht te hebben met de verschillende kosten die daarbij komen kijken. Wij zetten de verschillende kosten voor jou op een rijtje. 

 

Wat kost een lekdetectie? 

Het uitvoeren van een lekdetectie kan uiteenlopende bedragen met zich meebrengen. De kosten variëren tussen de 50 en de 500 euro, maar de gemiddelde prijs van het vinden van een eenvoudige lekkage is rond de 75 euro. Het vinden van een ingewikkelde lekkage waarbij speciale apparatuur nodig is zal uitkomen rond de 375 euro. 

 

Via MyGo kun je een erkend lekdetectiebedrijf inhuren die jouw lekkage direct zal komen inspecteren. Dit kun je doen door het contactformulier in te vullen die ook wel de MyGo Matchmaker wordt genoemd. 

 

Wat bepaald de prijs van een lekdetectie?

Het type lekdetectie heeft grote invloed op de uitkomst van de prijs. Wanneer er sprake is van een diepe en complexe lekkage komt hier meer bij kijken dan bij een eenvoudige lekkage. Wanneer de lekkage eenvoudig is te vinden kan er worden gerekend op een bedrag tussen de €50 – €100 euro. Als er sprake is van een grotere lekkage kunnen de kosten oplopen tussen de €100 – €500 euro. 

Zijn er ook kosten na de lekdetectie?

Na het uitvoeren van de lekdetectie zul je een rapport ontvangen waarin alle bevindingen staan. Het is hierna zaak om dit rapport door te geven aan een erkende loodgieter die de lekkage vervolgens verhelpt. De kosten variëren hier erg, omdat de ene lekkage makkelijker verholpen kan worden dan de andere. 

 

Al om al zijn de kosten voor een lekdetectie vrij prijzig, maar deze worden meestal vergoed door de opstalverzekering.