JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

De beste oorthermometer

De beste oorthermometer

Of u zich nu voorbereidt op het griepseizoen of gewoon het leven doorstaat in een wereld vol bacteriën, thuis de temperatuur van uw gezin opnemen is een essentieel onderdeel van gezond blijven. Hoewel we blij zijn dat de tijd dat je de temperatuur van je kind opnam met een met kwik gevulde thermometer al lang voorbij is, kan de verscheidenheid aan beschikbare thermometers de keuze lastig maken.

Soorten thermometers

Elke thermometer is niet geschikt voor elke persoon in uw gezin. Dit is de indeling van thermometers:

  • Oraal: Orale thermometers hebben een punt die ontworpen is om onder de tong te schuiven. De gebruiker moet het op zijn plaats houden totdat de beste thermometer de tijd heeft om de temperatuur te meten. Hoewel dit type thermometer voor iedereen veilig is, is het voor kleine kinderen, peuters en baby’s moeilijker om lang genoeg stil te zitten voor een nauwkeurige meting.
  • Voorhoofd en oor: de beste oorthermometer is ontworpen om ook als voorhoofdthermometer te worden gebruikt (met behulp van een kapje). Beide formaten zijn nauwkeurig, maar wij hebben gemerkt dat voorhoofdthermometers iets minder intuïtief zijn en de eerste paar keer dat je ze gebruikt tot afwijkingen kunnen leiden. Oorthermometers zijn geweldige, minder invasieve opties voor peuters en kinderen.
  • Oksel: Meer een techniek dan een soort beste thermometer, je temperatuur opnemen via je oksel is niet de meest nauwkeurige optie. Toch kun je zo een algemene meting doen die je laat weten of je koorts hebt of niet. De meeste baby’s en peuters zullen niet stil kunnen zitten terwijl ze hun arm op zijn plaats houden om een nauwkeurige meting te doen.
  • Niet-aanraken: Non-touch thermometers worden meestal gebruikt in gemeenschappelijke ruimtes zoals scholen of dokterspraktijken en maken gebruik van infrarood om uw temperatuur te meten. Hoewel deze veilig zijn voor iedereen om te gebruiken en een zeer snelle reactietijd bieden, vonden we dat ze achterblijven als het gaat om consistentie.
  • Rectaal: Volgens de American Pediatrics Association (AAP) zijn rectale thermometers de meest nauwkeurige manier om temperaturen te meten voor baby’s jonger dan 3 maanden.3 Rectale thermometers lezen de kerntemperatuur van je lichaam en bieden de meest nauwkeurige meting. Sommige rectale thermometers zijn ontworpen om zowel oraal als onder de arm te worden gebruikt, maar wij raden aan rectale thermometers uitsluitend voor gebruik te markeren.
  • Gebruiksgemak: Van het schoonmaken van de beste oorthermometer tot het verkrijgen van een temperatuurmeting ongeacht de omstandigheden (denk aan zenuwachtige of slapende kinderen), sommige thermometers maken het werk een stuk eenvoudiger dan andere. Let ook op de levensduur van de batterij van een beste thermometer. Er zijn weinig dingen frustrerender dan midden in de nacht voor een zieke geliefde te zorgen en er dan achter te komen dat de batterijen van de beste thermometer leeg zijn.
  • Nauwkeurigheid: Een van de belangrijkste kwaliteiten van de beste oorthermometer is nauwkeurigheid. U wilt op de resultaten kunnen vertrouwen om de beste gezondheidsbeslissingen voor uzelf en uw gezin te nemen. Terwijl rectale metingen worden aanbevolen voor kinderen jonger dan 3 jaar, zijn er voor oudere kinderen en volwassenen verschillende methoden die thermometers gebruiken om nauwkeurige resultaten te produceren, waaronder sommige modellen die de huid niet eens hoeven aan te raken.

Wat zijn de beste soort thermometers voor volwassenen?

De beste oorthermometer voor volwassenen is er een die gemakkelijk af te lezen is en een digitaal resultaat geeft. Verschillende modellen op de markt kunnen oraal, via het oor of zelfs zonder de huid aan te raken worden gebruikt. Terwijl kleintjes onder de 6 maanden een rectale beste thermometer moeten gebruiken voor de meest nauwkeurige metingen, hebben volwassenen verschillende opties.