JCA dekok
Relatie

Coaching Deventer, wat moet ik daarmee?

‘Coaching Deventer? Is dat niet een beetje vaag?’ Vaak zit er onder het negatieve oordeel vooral onbekendheid van het begrip coaching. ‘Met mijn vrienden en familie kan ik toch ook goed praten?’ ‘En ik ken mezelf toch best goed. Hoe kan een coach  Deventer mij daar nog meer bij helpen?’ Daarnaast heerst er nog veel onduidelijkheid over het verschil tussen een traject bij een psycholoog en bij een coach. Daarom hier enige uitleg over wat coach Deventer doet,

Wat is coaching nu precies?

Gelukkig wordt coaching steeds populairder en schakelen we steeds sneller een coach in. Het hebben van een coach  Deventer wordt tegenwoordig niet meer als zwakte gezien, maar juist als iets positiefs. Steeds meer mensen kiezen ervoor om even stil te staan in hun werk en leven om te kijken waar ze nu staan en te ontdekken waar ze naar toe willen. Wat wordt er nu eigenlijk verstaan onder coaching? Coaching is een doelgericht en creatief proces. De coach Deventer begeleidt mensen die ergens in hun leven vast of tegen aanlopen. Met behulp van zelfinzichten wordt er naar een zelfgekozen persoonlijk of professioneel doel toegewerkt.  Ook helpt coach Deventer mensen bij het verbeteren van hun prestaties en de kwaliteit van leven. Ieder persoon is uniek en heeft zijn eigen bagage. Daarom wordt er per persoon andere methodieken ingezet om mee te werken en is het traject afgestemd op jou als individu. Coaching is gebaseerd op de positieve psychologie en focust zich voornamelijk op jouw kwaliteiten en talenten en hoe je deze optimaal kan benutten.

De fases van een coachingstraject

Hoe ziet een coachingstraject er dan precies uit? Bij mij kun je terecht met een loopbaanvraag, levensvraag, een speeddate of wanneer je je drijfveren wilt ontdekken. Voordat de coach Deventer het coachingstraject start gaat hij eerst goed onderzoeken waarmee je aan de slag wilt gaan. In de eerste fase gaan we vooral onderzoeken wie jij bent en waar jij blij van wordt. Vervolgens gaan we aan de slag met de doelen. De nieuwe inzichten worden vertaald naar concrete mogelijkheden. We maken een concreet stappenplan om jouw doelen te behalen, en daarmee ook jouw vraag te beantwoorden.