JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Beste anti-trektuig om het trekken te stoppen

Beste anti-trektuig om het trekken te stoppen

Iedere hondenbezitter (vooral Labrador eigenaren) zou een gids moeten krijgen over hoe te zorgen voor pijnlijke armen na het uitlaten van een hond die niet stopt met trekken! Helaas voor mij ben ik serieus. Trekken is een veel voorkomend probleem dat veel hondeneigenaren frustreert, omdat het een moeilijke gewoonte kan zijn om te doorbreken bij het opvoeden hond.

Er zijn in wezen slechts drie verschillende soorten hondentuig verkrijgbaar, en alle verschillende merken die verkrijgbaar zijn, zijn slechts een variatie op een van deze thema’s:

  • Tuigen met rugbevestiging
  • Voortuigen
  • Hoofdtuigen of halsbanden
  • Laten we ze even kort bekijken, zodat u weet welk tuig het beste is voor uw specifieke behoeften.

Tuigen met rugbevestiging

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit tuig de bevestiging voor een riem op de rug van de hond, net achter de schouderbladen.

Tuigen met rugbevestiging zijn geschikt om een halsband te vervangen als:

  • pijl-rechts Je moet de druk wegnemen van de nek van een hond, misschien als ze een soort trauma hebben opgelopen of herstellen van een operatie in dat gebied.
  • pijl-rechts De riemen trekken niet aan de nek, dus het veroorzaakt geen nekpijn.
  • pijl-rechts Goed harnas om te gebruiken als u graag gaat joggen met uw hond. U kunt uw hondenriem aan de riem vastmaken, en het klemt gemakkelijk op de rug van uw hond, zodat het niet in de weg zit tijdens het joggen.

Dit moet u echter weten:

Een harnas dat een riem op de rug bevestigt, is het slechtste soort harnas om te gebruiken bij een hond die graag trekt! Gebruik ze dus niet voor dit geval. Als de hondenriem op de rug wordt bevestigd, kan dat het trekken juist aanmoedigen. Het voelt goed voor een hond, ze houden ervan om het trekken van achteren tegen te gaan met meer trekken naar voren. Het is precies waar sledehonden hun touw hebben bevestigd, op de rug. Vermijd dit dus als uw hond een trekker is.

Frontale bevestigingsharnassen

Zoals de naam al zegt, hebben deze tuigen een bevestiging voor de anti-trektuig aan de voorkant van uw hond, midden op de borst. Dit is het type harnas dat u wilt gebruiken om het trekken van uw hond tegen te gaan! Omdat de riem aan de voorkant van de hond is bevestigd, is het effect, als hij trekt, dat de riem een ruk aan de borst geeft naar de zijkant, waardoor de hond naar u toe draait en niet vooruit kan.

Humaan

Alle honden zouden moeten genieten van hun wandelingen. Ze moeten nooit bang zijn iets verkeerd te doen of pijn en ongemak te lijden. Alles met de woorden ‘prong’, ‘choke’ of ‘shock’ in de beschrijving hebben we onmiddellijk laten vallen. Deze methoden zijn onmenselijk. Niet alleen dat, maar ze kunnen het trekken nog erger maken omdat uw hond probeert te ontsnappen aan de angst, het ongemak of de pijn.

Hoge kwaliteit

Trekharnassen worden gemaakt voor honden die trekken (duh!). Ze moeten bestand zijn tegen de stress die uw hond erop uitoefent. Een harnas van slechte kwaliteit kost u op den duur alleen maar meer geld. Goedkoop kopen is een miskoop. Niet alleen dat, maar u kunt in een gevaarlijke situatie terechtkomen als het niet werkt en u de controle over uw hond verliest.