Categorie: Aanbiedingen

Chateaubriand voor een heerlijke avond thuis

Jcadekok

Het klinkt zo lekker: chateaubriand. Een heerlijk luxe stukje vlees wat je vast wel eens op de menukaart in een restaurant bent tegengekomen. Je kunt chateaubriand echter ook prima zelf kopen om het lekker thuis te bereiden. Wil je zelf gaan kokerellen met chateaubriand? Kijk dan eens hier: chateaubriand kopen bij LeJean.

Chateaubriand

Chateaubriand komt van de ossenhaas van het rund. Het is het achterste, grootste gedeelte van de ossenhaas. Chateaubriand is daardoor een flink stuk vlees wat je gemakkelijk kunt delen met anderen. Als je thuis chateaubriand bereidt, is het daarom ook een goed idee om dit bij een speciale gelegenheid te doen als je wat gasten over de vloer hebt.

Lekker mals

Doordat de chateaubriand van de ossenhaas afkomstig is, is het stukje vlees lekker mals. Chateaubriand wordt namelijk gesneden van het achterste gedeelte van de rug van het rund, net onder de rugspier. Dit deel van het rund is niet veel in beweging, waardoor het vlees extra mals is.

Vettig

Hoe het rund wordt gevoerd heeft invloed op de vettigheid van het vlees wat het rund heeft. Wanneer het rund met graan wordt gevoerd, is het vlees extra vettig. Dit zorgt voor meer smaak en maakt het ook wat malser. Als het rund wordt gevoerd met gras, zal het vlees wat minder vettig zijn. Het zal daardoor ook wat meer smaak verliezen.

Thuis bereiden van chateaubriand

Hoewel het klinkt alsof je chateaubriand alleen maar in een luxe restaurant kan eten, kun je chateaubriand ook prima thuis bereiden. Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat je voor de bereiding van de chateaubriand het vlees eerst even buiten de koelkast op kamertemperatuur laat komen. Ook kun je een beetje zout en peper aan het vlees toevoegen om de chateaubriand nog meer op smaak te laten komen.

Oven, barbecue en pan

Je kunt chateaubriand op verschillende manieren bereiden. Vaak wordt het in de oven gedaan, maar op een heerlijke zomeravond is chateaubriand ook hartstikke lekker op de barbecue. Wanneer je de chateaubriand in de oven bereidt, is het een goed idee om het eerst eventjes kort in de pan te laten grillen. Daarna kan het dan goed de oven in. Als je de chateaubriand op de barbecue wilt bereiden, dan is het ook een goed idee om het eerst op het warme gedeelte van de barbecue even te laten grillen om het vervolgens te laten garen op het koelere gedeelte van de barbecue.  

Hoe kies je de perfecte koffiemok?

Cappuccino wordt bereid met een enkele espresso-opname en gestoomde melkschuim in gelijke delen. WBC-normen stellen dat een beker met handvat van 150 tot 200 ml moet worden gebruikt voor de juiste presentatie van een cappuccino-drank.

Om de juiste esthetiek in acht te nemen, moet het volume van de drank en het kopje overeenkomen. Net als bij espressokopjes, en om dezelfde redenen, zijn de meeste cappuccino-bekers smaller aan de onderkant en breder aan de rand. Bij cappuccinokopjes hoort altijd bijpassende schoteltjes.

Als u deze maatbeker gebruikt, krijgt u de juiste koepelvorm van de schuimlaag op de drank. Dat maakt allemaal deel uit van de esthetische charme en traditie van een cappuccino.

Een café latte moet worden geserveerd in een brede komvormige kop met een inhoud van 11 tot 15 ounces. Het kopvolume en de inhoud moeten gelijk zijn; met andere woorden, de beker moet tot aan de rand gevuld zijn.

Het idee achter de brede bekervorm is om het voor een barista gemakkelijker te maken om gestoomde melk over de espresso te schenken om latte art te creëren .

MOK

Een goede ouderwetse koffiemok moet een capaciteit hebben van tussen de 10 en 16 ons. Afgezien van espresso, latte en cappuccino, kun je vrijwel freestyle gaan met je mok; overgieten, Franse pers … enz.

GROOTTE EN VOLUME

We hebben dit al een beetje aangeroerd. Maar voor degenen met korte herinneringen of die meteen naar de kopersgids zijn overgeslagen; het bekervolume moet tussen de 5 en 6-ounces zijn en de drank moet de beker vullen met een mooi koepelvormig schuim aan de bovenkant.

 

VORM

De vorm heeft wel zijn plaats bij het kiezen van een cappuccinokop, althans volgens zowel de WBC als het Istituto Nazionale Espresso Italiano . Ja echt. Dat hebben we niet alleen verzonnen; het bestaat.

Beide eerbiedwaardige barista-lichamen beweren dat de ideale cappuccino-kop:

  • Gemaakt zijn van porselein
  • Wees dikwandig
  • Een smalle, elliptische basis hebben
  • Zorg voor een grote bovenkant met een dunne rand

Ook moet de onderkant van de beker dikker worden gemaakt dan de rest van het vat om de warmte beter vast te houden.

THERMISCHE ISOLATIE

Het kiezen van een cappuccinokop met een goede thermische isolatie is cruciaal. Niemand wil immers een drank die snel lauw wordt.

Het beste materiaal voor goed geïsoleerde cappuccinokopjes is bone china porselein. Steengoed is ook goed, zolang het maar van goede kwaliteit is, zoals Le Creuset. Glas ziet er erg sexy en eigentijds uit, vooral als je goed bent in het in lagen aanbrengen van je drankjes. Zorg er wel voor dat u een dubbelwandig ontwerp kiest dat is gemaakt van borosilicaatglas voor de beste warmtebehoud en sterkte.

EN DE ESTHETIEK …

Ze zeggen dat het belangrijkste aan hoe iets eruitziet, is dat het uiterlijk ‘bij de drager moet passen, niet bij de starer’. Dat is waar. De traditionele cappuccino-kop is echter altijd helderwit. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Glas, gekleurd porselein of gekleurd geglazuurd steengoed; het is al goed. Kies gewoon je favoriet!

De meeste cappuccinokopjes hebben handvatten. Handgrepen zijn ook traditioneel en praktisch. Maar nogmaals, ze zijn een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Traditionele cappuccino-kopjes worden geleverd met schoteltjes. Schoteltjes zijn niet essentieel, maar ze zijn handig om een ​​lepel, een biscotti of een paar suikerklontjes in vast te houden. Wij houden ook van een schotel met onze cappuccino cup, simpelweg omdat het ziet er gewoon  recht .

Mannen horloges kopen

Jcadekok

Op de website van mannen horloges kopen kan je onwijs mooie horloges kopen voor een ongelofelijk goede kwaliteit. Bij Watch2day kopen veel mannen horloges, horloges dragen is voor mannen een stuk meer in dan dat dat vroeger het geval was. Bij Watch2day heb je veel keus uit verschillende mannen horloges. Daniel Wellington is een van de favoriete merken die verkocht worden. Bij Watch2day heb je elke dag de beste horlogedeals, zo wordt het ook leuk om voor mannen horloges te kopen. Bij Watch2day heb je 100% originele merkhorloges. Dit zorgt ervoor dat je veel mooie horloges hebt met goede kwaliteit.

Klanten geven Watch2day een goed cijfer

De klanten zijn tevreden over Watch2day, zo krijgt Watch2day een gemiddeld cijfer van een 8,7. Dit komt door de goede service. Je kan bij Watch2day ook een account aanmaken, zo blijf je goed op de hoogte van alle acties. Het is goed om op de hoogte te blijven want Watch2day heeft altijd interessant horlogedeals en goede acties. De website verkoopt ook zonnebrillen, zo is Watch2day op veel verschillende markten thuis. Voor zonnebrillen gelden dezelfde acties als voor de horloges, dus heb je ook veel goede en aantrekkelijke deals.